– Takk til energimontører i felten!

Publisert: 18.11.13

– innholdet kan være utdatert

Både i Nord-Trøndelag og i Helgeland er det problemer med å gjenopprette strømnettet. 

Nord-Trøndelag

Drøyt 4 000 strømkunder var fortsatt uten strøm i Nord-Trøndelag ved 12-tida i dag. Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) har nå 150 medarbeidere og tre helikoptre engasjert i feilrettingene.

Helgeland

Deler av strømlinjenettet på Helgeland i Nordland må bygges helt opp fra grunnen igjen etter helgas uvær. Ifølge nettsjef Frode Valla i Helgelandskraft kommer det til å ta flere dager før alle abonnentene får tilbake strømmen.

Vanskelige arbeidsforhold!

– Mange av våre medlemmer har stått på, og står fortsatt på, for å skaffe kundene strømmen tilbake. De ansatte er ute i felten under svært vanskelige arbeidsforhold. Det er stedvis snø, det er bløtt etter store nedbørsmengder, strømledninge ligger nede og det er mange nedblåste trær, sier forbundsleder Hans O. Felix.

Han peker på at forbundet har stått på for å sikre at nettselskapene skal ha skikkelig beredskap og gjennom kompetanseforskriften ha ansatte i eget selskap.

Ny kamp om kompetanseforskriften

– Kamp for kompetanseforskrift- Resultatene etter helgens storm viser hvor viktig det er med god beredskap med lokal forankring. Vi vet også at vi igjen må kjempe for kompetanseforskriften, som trådte i kraft 1. juli, Den er allerede under press fra den nye H/Frp-regjeringa, sier Felix.Relevante artikler

EL og IT Forbundet fordømmer de brutale angrepene på sivile, både i Palestina og Israel.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.