Ta inn flere lærlinger!

Publisert: 28.04.20

EL og IT Forbundet og Nelfo går sammen om å oppfordre bedriftene og tillitsvalgte i elektrobransjen om finne løsninger for å opprettholde lærlingeinntaket.  

Korona-situasjonen fører til at mange lærlinger blir permittert. Dette bekymrer både arbeidsgiver og arbeidstakerne i bransjen.

– Vi må for enhver pris forhindre at situasjonen vi befinner oss i nå fører til at vi mister hele årskull med fagarbeidere, noe som vil være svært alvorlig for bransjen på sikt. Nå må det gjøres et samarbeid i bedriftene for å finne løsninger som sikrer et normalt lærlingeinntak selv om det er vanskelige tider, sier forbundsleder Jan Olav Andersen i EL og IT Forbundet.

Sammen har organisasjonene sendt ut et skriv til alle medlemsbedriftene i Nelfo og de tillitsvalgte. Her oppfordres bedriftene til å opprettholde eller øke inntaket av lærlinger. I tillegg bes de tillitsvalgte i bedriftene om å ta opp og drøfte saken med ledelsen. 

– Det beste tiltaket for god rekruttering til elektrofagene er hvis ungdommene ser at det fortsatt er mulig å få fullført en utdannelse i våre bransjer. Dette vil igjen føre til god tilgang på mange elektrofagarbeidere når markedet er normalt igjen, forklarer Andersen. 

Nelfo er landsforeningen i NHO som organiserer elektro-, ekom- og heisbedriftene i tillegg til systemintegratorene. Nelfo-direktør Ove Guttormsen har stor forståelse for at mange av medlemsbedriftene kan kvie seg for å ta inn lærlinger under dagens situasjon, men påpeker at nøkkelen for å overleve er nettopp dem. 

– Jeg har stor forståelse for at det er mange bedrifter som sliter med å holde det gående akkurat nå, men vi må også tenke på rekruttering til bransjen på lang sikt. Det er vi avhengig av hvis vi skal få nok kvalifiserte arbeidstakere, sier Guttormsen.

Hele brevet kan du lese her: 200427 Fellesbrev Nelfo og EL og IT Forbundet – inntak av lærlinger.pdf

 

Relevante artikler

Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.
Onsdag 22. mai startet forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og Fornybar Norge i Næringslivets Hus i Oslo.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.