Svensk energikonflikt mot arrogante arbeidsgivere

Publisert: 16.04.10

– innholdet kan være utdatert

Forhandlingene mellom EnergiFöretagens Arbetsgivareförening (EFA) og Svenska Elektrikerförbundet (SEF) brøt sammen i mars 2010. Før sammenbruddet var SEF og EFA i dialog, men arbeidsgiverne nektet konsekvent å gå inn i reelle forhandlinger om en ny energiavtale.

Blokkert forhandlinger

Arbeidsgiverne har henvist til andre parter i arbeidsmarkedet og har aldri gitt fra seg noe skriftlig tilbud på ett eneste punkt. Ifølge SEF har Svensk Næringsliv (svensk NHO) blokkert forhandlingene.

Støtter konflikten

EL & IT Forbundet støtter sine kamerater i en rettferdig kamp mot arrogante arbeidsgivere og for en ny avtale med et innhold med forbedringer, ikke forverringer.

Rimelige krav

SEF har blant annet krevd økning av minstelønn på 620 kroner per måned og bedre rotasjons- og reiseordninger, samt akseptabel levestandard ved oppdrag utenfor hjemmet. SEF krever også en bedre bestemmelse for å sikre at oppsagte arbeidstakere har fortrinnsrett ved nye ansettelser, og at fast ansettelse skal være hovedregelen.

EL & IT Forbundet ønsker Svenska Elektrikerförbundet lykke til i konflikten.

Relevante artikler

På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.
EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.