Suksess med IA-skolen

- innholdet kan være utdatert

150 elever får opplæring i nærværsarbeid, inkluderende rekruttering og andre viktige temaer for et mer inkluderende arbeidsliv.
Arbeidslivssenteret i Nord-Trøndelag har satt sammen et program i fem moduler.

Forståelse for Nav


Nils Magnus Lyngstad, HR-leder i Kværner Piping Tech, mener IA-skolen kan gi bedrifter en viktig forståelse av hvordan Nav jobber. Samtidig blir de fra arbeidslivssenteret bedre kjent med bedriftene. Det er godt for et videre samarbeid, forteller HR-lederen. Lyngstad har nå vært igjennom alle fem moduler i IA-skolen. Han har blant annet fått bekreftet at Nav sitter på masse kompetanse, verktøy og muligheter som alle kan dra nytte av.
– Dette blir en slags snarvei til kompetanse på IA-området. Det vil være veldig nyttig for både nye ledere, verneombud og andre HR-folk sier han.
 
Dette stemmer godt med utgangspunktet for prosjektet. Sidsel Dahl Bjørgvik er avdelingsdirektør ved Arbeidslivssenteret i Nord-Trøndelag. Hun startet prosjektet for å tilby IA-virksomhetene økt kompetanse satt i system.
 
– Jeg har i mange år jobbet som leder i næringslivet. Når jeg nå leder NAV Arbeidslivssenter ser jeg et behov for å tilby bredden i kompetansen vår mer helhetlig, forklarer avdelingsdirektøren.
Les mer om prosjektet på idebanken.org.