Suksess med IA-skolen

Publisert: 02.01.14

– innholdet kan være utdatert

150 elever får opplæring i nærværsarbeid, inkluderende rekruttering og andre viktige temaer for et mer inkluderende arbeidsliv.

Arbeidslivssenteret i Nord-Trøndelag har satt sammen et program i fem moduler.

Forståelse for Nav

Nils Magnus Lyngstad, HR-leder i Kværner Piping Tech, mener IA-skolen kan gi bedrifter en viktig forståelse av hvordan Nav jobber. Samtidig blir de fra arbeidslivssenteret bedre kjent med bedriftene. Det er godt for et videre samarbeid, forteller HR-lederen. Lyngstad har nå vært igjennom alle fem moduler i IA-skolen. Han har blant annet fått bekreftet at Nav sitter på masse kompetanse, verktøy og muligheter som alle kan dra nytte av.

– Dette blir en slags snarvei til kompetanse på IA-området. Det vil være veldig nyttig for både nye ledere, verneombud og andre HR-folk sier han.

 

Dette stemmer godt med utgangspunktet for prosjektet. Sidsel Dahl Bjørgvik er avdelingsdirektør ved Arbeidslivssenteret i Nord-Trøndelag. Hun startet prosjektet for å tilby IA-virksomhetene økt kompetanse satt i system.

 

– Jeg har i mange år jobbet som leder i næringslivet. Når jeg nå leder NAV Arbeidslivssenter ser jeg et behov for å tilby bredden i kompetansen vår mer helhetlig, forklarer avdelingsdirektøren.

Les mer om prosjektet på idebanken.org.

 

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.