Styrker egenkapitalen

Publisert: 08.12.14

– innholdet kan være utdatert

– Kapitalen går til investeringer i vannkraft, vindkraft, fjernvarme og annen fornybar energi. Satsingen vil skje i Norge og i Europa for øvrig, samt i fremvoksende markeder i Asia og Sør-Amerika, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen på Statkrafts hjemmeside.

Vannkraft i fremvoksende markeder som Tyrkia, Brasil og India er et hovedsatsingsområde i Statkraft-styrets strategiplan. I Norge skal det oppgraderes eksisterende vannkraftanlegg for ti milliarder kroner, samt vindkraftprosjekter på Fosen og i Snillfjord-området i Trøndelag, skriver Dagbladet.

Styrkingen skjer ved at Statkraft SF tilføres fem milliarder kroner i ny egenkapital. Resten skjer ved at regjeringen tar ut mindre av utbytte av selskapet.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.