Strid om solidaransvar

Publisert: 13.12.12

– innholdet kan være utdatert

Utstasjoneringsdirektivet skulle sikre utenlandske arbeidstakere like vilkår ved arbeid i et annet land. EU-domstolen har fastslått at dette bare gjelder for minstelønn, dermed får de ikke like vilkår. Europakommisjonen fremmet et direktiv som skal presisere hvordan utstasjoneringsdirektivet skal forstås og gjennomføres for å forbedre situasjonen.

Et element i dette direktivet er at hovedentrepenøren skal få et ansvar for hva underleverandørene gjør. Men forslaget gjelder bare ned ett nivå og ikke gjennom hele underleverandørkjeden slik som i Norge. Selv det er for mye for enkelte land som ønsker dette kravet helt fjernet. Saken er nå til behandling i europaparlamentet.

Les mer på EU/EØS-nytt

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.