Streikeuttaket er klart

Publisert: 06.04.21

9. april starter meklingen mellom LO og NHO, etter at det ble brudd i forhandlingene rundt årets mellomoppgjør. Hvis partene ikke kommer til enighet blir 179.002 ansatte, deriblant EL og IT Forbundets medlemmer ved 16 bedrifter, tatt ut i streik. 

– Vi har visst helt fra starten at partene sto langt fra hverandre, og under forhandlingene var det ikke mulig å skape noe bevegelse. Derfor var det ikke annet alternativ enn å gå til brudd, sa Jan Olav Andersen, forbundsleder for EL og IT Forbundet, kort tid etter at bruddet var et faktum.

Forbundet har varslet streikeuttak ved følgende bedrifter:
Evry Norge
Schindler AS
Kone AS
Otis AS
TK Elevator Norway AS
Haugaland Kraft Nett AS ved tre lokasjoner: Haugesund, Sauda og Stord
Linea AS (tidl. Helgelandskraft Nett) ved fire lokasjoner: Mo, Mosjøen, Sandnessjøen og Brønnøysund.
Lede AS (tidl. Skagerak Nett AS) i Porsgrunn 
Mørenett AS
Otera Infra i Kristiansand     
Aibel i Bergen og Haugesund
Aker Solutions i Stavanger, Trondheim og Bergen
Apply i Stavanger
Kværner AS
Bravida ved avdelingene: Asker, Bergen, Oslo, Sandefjord, Skien, Stavanger og Trondheim.
Caverion ved avdelingene: Bergen, Herøya, Orkanger, Porsgrunn, Rogaland og Trondheim.

– Streikeuttaket vil blant annet kunne medføre at feilretting, installasjoner og support kan ta noe lengre tid. Lærlinger blir ikke tatt ut, og uttaket vil ikke ramme tjenester som kan føre til fare for liv og helse, forteller Andersen.

Meklingen har frist midnatt 10. april. 

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.