Streik i Toronto

Publisert: 08.10.13

– innholdet kan være utdatert

 

Crown Holdings er et svært  multinasjonalt konsern. De produserer metallemballasje i 149 land. I 2012 doblet de et fra før stort overskudd i regnskapet.

Crown angriper nå arbeiderne sine i Toronto. De vil fjerne diettpenger, innføre nytt tonivå lønnssystem og fortsette en niårig frys av pensjonene.

Crowns arbeidere som er medlemmer i forbundet United Steelworkers, har fått nok. De har gått ut i streik, en streik de er tvunget ut i av en arbeidsgiver som nekter å forhandle seriøst. 

Crown-arbeidernes slagord er “Take-Backs No More”. De har fått støtte fra fagforeninger over hele verden, inkludert den globale fagorganisasjonen IndustriALL Global Union.

Nå ber de om støtte i LabourStart-kampanjen som ber toppsjefen i Crown om å komme seg tilbake til forhandlingsbordet og forhandle seriøst.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.