Streik i Hellas stengte sju kraftverk

Publisert: 18.03.10

– innholdet kan være utdatert

Fagforeningene ber om en reversering av regjeringens innstrammingspakke. Pakken legger opp til at 2000 ledige stillinger skal fryses.

Arbeiderne okkuperte arbeidskjontoret i Athen, selskapets kontorer i Ptolemaida og Megalopolis, begge store kraftprodusenter og en produksjonsenhet i Agios Dimitrios.

Sju store kraftstasjoner har måttet stoppe produksjonen. Innenriksdepartementet hevder at dersom arbeiderne stenger en enhet til, slik de truer med, vil staten bli tvunget å gjennomføre lokale strømstans for å unngå store landsomfattende strømstanser. Arbeiderne er forventet å møte arbeidsministeren i dag til forhandlinger.

Libcom.org skriver mer om den spente situasjonen i Hellas.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.