Streik for rettferdig lønn i GlobalConnect

- innholdet kan være utdatertLedelsen i GlobalConnect nekter å gi lønnstillegg på linje med resten av Norge. 15 medlemmer i EL og IT Forbundet og Norsk Jernbaneforbund er derfor i streik fra 17. juni.

– GlobalConnect nekter å gi lønnstillegg på linje med resten av arbeidslivet. Vi står milevis fra hverandre, derfor er vi streik, sier Lise Olsen, forhandlingsleder og nestleder i LO Stat.

– Vi krever et rettferdig lønnssystem, sier Reidun Wahl, EL og IT Forbundets delegasjonsleder.

– Vi har møtt en lønnspolitikk som minner mest om 1930-tallet. For oss er det helt uakseptabelt å godta urettferdighet satt i system, sier Tor Egil Pålerud, Norsk Jernbaneforbunds delegasjonsleder.

Vi krever det samme som resten av NorgeVi krever et lønnsoppgjør med en ramme på linje med resten av norsk arbeidsliv, at alle medlemmer skal få lønnstillegg og at GlobalConnect forplikter seg til å få på plass et rettferdig lønnssystem.

15 personer inngår i det første streikeuttaket. Disse arbeider blant annet med leveranse av internettlinjer, IPVPN og kapasitetsaksesser. Streiken kan påvirke bedriftens leveranser, og saker kan få lengre behandlingstid. Streiken vil bli trappet opp.

GlobalConnect,tidligere Broadnet, er et teknologi- og telekommunikasjonsselskap som leverer kommunikasjonsløsninger fra jord til sky basert på egen infrastruktur, i Danmark, Sverige, Finland, Norge og det nordlige Tyskland.