Støtter medlemmer i Draka Comteq

- innholdet kan være utdatert

Kostnadskutt
Nå jobbes det døgnet rundt for å beholde arbeidsplassen. Kampviljen er i aller høyeste grad til stede. Tirsdagens møte med konsernledelsen var derimot ikke spesielt oppløftende.

– Det er kostnader, kostnader, kostnader som er i fokus. Men de har vært ærlige og gitt svar på de mange spørsmålene vi har stilt. Nå får vi bare bite tennene sammen og jobbe videre, sier lederen av verkstedsklubben, Trond Leistad.

Har ikke gitt opp håpet
Administrerende direktør ved Draka Comteq, Are Willersrud, har heller ikke gitt opp håpet om å berge kabelfabrikken. Men det ser fortsatt dystert ut, sier han til magasinett.org/FriFagbevegelse.

– Én av fire fabrikker som lager datakabler skal legges ned. Det er bestemt. At vi blir den ene, er fortsatt ikke hundre prosent spikra, forteller Willersrud.

Eierne legger ned fabrikken tross overskudd og 80 millioner på bok. Planen er å flagge ut produksjonen. 70 prosent av maskinene skal til Presov i Slovakia, der en ny avdeling ble bygd opp i 2001.

Støtter medlemmer og ansatte

EL & IT Forbundet støtter sine medlemmer, ansatte og klubben i kampen for å bevare 125 arbeidsplasser i hjørnestensbedriften i Årnes.

Vil kjempe for Draka (Frifagbevegelse)

Les om bedriften Draka Compteq.