Støtter Fellesforbundet

Publisert: 24.04.16

– innholdet kan være utdatert

Etter å ha meklet i 11 timer på overtid, ble nær 3 500 medlemmer i Fellesforbundet tatt ut i streik fra kl 08.00 søndag.

– Fellesforbundet har fremmet rimelige og ansvarlige krav, og det har ikke brutt noen rammer. Jeg oppfordrer våre organisasjonsledd om å tilby støtte og hjelp til de lokale streikekomiteene. Dersom det er planlagt aktiviteter på hoteller som er tatt ut streik, men som fortsatt holder åpent, så må disse avlyses, sier Jan Olav Andersen, leder av EL og IT Forbundet.

I en kommentar på Fellesforbundets nettside sier forhandlingsleder og forbundssekretær Clas Delp følgende:

– Mange av våre medlemmer har blitt hengende etter i lønnsutviklingen i forhold til andre grupper. Våre medlemmer på Riksavtalen er blant dem som tjener aller minst, og de fortjener et løft. Vi oppfatter derfor arbeidsgivernes holdning som et ønske om å holde de lavest lønnede nede.

For ytterligere kommentarer:

Robert Kippe
Kommunikasjonssjef i EL og IT Forbundet
95 12 90 78

 

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.