Støtt bilarbeidere i USA

Publisert: 28.11.12

– innholdet kan være utdatert

LabourStart, i samarbeid med UAW, the International Union, United Automobile, Aerospace and Agricultural Implement Workers of America, som er et av de største fagforbundene i Nord-Amerik, har igangsatt en e-postaksjon.

Bakgrunn

Ledelsen ved Nissans bilfabrikk i Mississippi driver en aggressiv antifagforeningskampanje mot sine arbeidere som prøver å danne fagforening for å bli hørt.

Nissani USA nekter arbeiderne sine en demokratisk avstemning over om de skal la seg representere av fagforeningen, og ledelsen truer med å legge ned hele fabrikken hvis arbeiderne organiserer seg. Det gjør USA-lederne selv om Nissan i Japan og andre land samarbeider greit med fagbevegelsen.

Øke presset

Fagorganiserte, studenter og menneskerettighetsaktivister fra hele verden setter nå søkelys på Nissan USAs skammelige oppførsel og krever at selskapet oppfører seg. 

Du kan bidra til økt søkelys ved å be Nissans toppsjef, Toshiyuki Shiga, engasjerer seg for å rydde opp ved fabrikken i Mississippi.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.