Storkontrakt til Kværner

Publisert: 08.06.15
(Endret: 07.03.22)

– innholdet kan være utdatert

På det meste kommer 1 500 til 2 000 personer til å være involvert i arbeidet med plattformdekket, som skal være ferdig første kvartal 2019.

– Verftene er lærlingfabrikker og har betydning langt ut over eget gjerde. Verftene syr sammen produktet og har stor betydning for den store utstyrsleverandørindustrien vi har utviklet i Norge, sier LOs nestleder Hans Christian Gabrielsen.

Samarbeidsselskap

Mer presist er at det er Kværner og KBR (tidligere Kellog Brown & Root) som gjennom et samarbeidsselskap, har vunnet kontrakten verdt 6,7 milliarder kroner.

– Dette viser at den prosessen vi startet i KonKraft i 2013, om gjenreising av konkurransekraften, har fungert. Det er tatt kraftige tak i bedriftene, og gjennom tildelingen er de viktige verftene sikret viktige oppdrag for en periode framover, sier Gabrielsen.

Viktig med norske leverandører

Det skal totalt være fire plattformer på Johan Sverdrup-feltet, hvorav to er aktuelle for norsk leverandørindustri. Én kontrakt ble tidligere i år tildelt Aibel. I tillegg har Apply Leirvik fått levering av boligmodulen som underleverandør til Kværner. 

Så langt har de øvrige store kontraktene blitt tildelt norske miljøer som blant annet Aker Solutions, Reinertsen, Kværner Verdal, ABB, Kongsberg Gruppen og IKM, skriver Norsk Industri.

– For Statoil vil det være en ekstra trygghet i å ha slike viktige leverandører fra sine nærområder, når vi vet at Johan Sverdrup feltet skal driftes og videreutvikles i over 50 år fremover, sier Stein Lier-Hansen, leder av Norsk Industri.

Relevante artikler

Regjeringen foreslår å doble de statlige tilskuddene til Fair Play Bygg i revidert nasjonalbudsjett.
EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.
Livesending fra dagskonferanse med temaet «Pensjonsordningene – fra Folketrygden til tjenestepensjoner og AFP».

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.