Store ulikheter i staten

Publisert: 17.07.12

– innholdet kan være utdatert

Solheim står sammen med forskerkollega Anne Marie Berg bak studien ”Godvilje i motvind?” om inkluderende arbeidsliv (IA) i seks statlige virksomheter, regionalt i Hedmark og Oppland.

Virksomhetene som er med i undersøkelsen er Forsvaret, Fylkesmannen, Fengselsvesenet, NAV, Statens vegvesen og Jernbaneverket, der det hos hver ble intervjuet en representant for arbeidsgiverne og en representant for arbeidstakerne.

Store ulikheter

Alderen de ansatte i de statlige virksomhetene går av spenner altså fra 57 til 67 år, og noen fortsetter til de 70 år. Og i virksomheter praktiseres reglene strengere enn i andre.

Forskerne skriver at det er varierende i hvor stor grad virksomhetene arbeider aktivt med delmål 3 om å forlenge yrkesaktiviteten for dem som har fyllt 50 år, og at dette krever endringer i organisasjonenes rammebetingelser.

Les mer på Seniorpolitikk.no

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.