Store ulikheter i staten

Publisert: 17.07.12

– innholdet kan være utdatert

Solheim står sammen med forskerkollega Anne Marie Berg bak studien ”Godvilje i motvind?” om inkluderende arbeidsliv (IA) i seks statlige virksomheter, regionalt i Hedmark og Oppland.

Virksomhetene som er med i undersøkelsen er Forsvaret, Fylkesmannen, Fengselsvesenet, NAV, Statens vegvesen og Jernbaneverket, der det hos hver ble intervjuet en representant for arbeidsgiverne og en representant for arbeidstakerne.

Store ulikheter

Alderen de ansatte i de statlige virksomhetene går av spenner altså fra 57 til 67 år, og noen fortsetter til de 70 år. Og i virksomheter praktiseres reglene strengere enn i andre.

Forskerne skriver at det er varierende i hvor stor grad virksomhetene arbeider aktivt med delmål 3 om å forlenge yrkesaktiviteten for dem som har fyllt 50 år, og at dette krever endringer i organisasjonenes rammebetingelser.

Les mer på Seniorpolitikk.no

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.