Storbråten til Brasil

Publisert: 05.06.14

– innholdet kan være utdatert

Etter fire arbeidskrevende dager ble vinnerne i NM i elektriker- og telekommunikasjonsfagene kåret på Eliaden i ettermiddag.

Knut Martin Breivik fra Carlsens Elektro Installasjon i Rogaland ble norgesmester i elektrikerfaget. Han reiser sammen med Storbråten til Brasil i august 2015.

Krevende oppgaver

Fagsjef Svein Harald Larsen i Nelfo har hatt hovedansvaret for gjennomføringen av NM. Han forteller at oppgavene i år var mer omfattende og krevende enn noen gang.
– Det har vært mye publikum. Spesielt gledelig er det at det har vært mange unge for å se på, sier Larsen.

Hjemmesentral

I telekommunikasjonsfaget har finalistene installert en hjemmesentral med fiberkabel og lokalt kobberdatanett. Her er det montert ruter for tv, telefon og data med wifi. Dessuten har de gjennomført en skjøteoppgave med splitting av fiber i ulike retninger.

Husinstallasjon

I elektrikerfaget har finalistene blant annet installert en husinstallasjon med skap, KNX og et porttelefonanlegg. Dessuten har de løst en automatiseringsoppgave med programmering av PLS og en feilrettingsoppgave.

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.