Stor motstand mot Datalagringsdirektivet

Publisert: 22.04.10

– innholdet kan være utdatert

Riktignok er EU-rapporten hemmeligstemplet, men det har likevel vært lekkasjer fra dokumentet. Blant annet skal en statistikk vise at direktivet ikke har bidratt til nedgang i kriminalitet eller ført til oppgang i politiets oppklaringsprosent i de landene hvor DLD er innført.

Innad i Frp har det begynt å murre om partiets nei-holdning. Enkelte i partiet mener standpunktet må diskuteres påny. Et nei fra et lov- og-orden-parti hører ikke helt sammen med Frps ønske om å bekjempe kriminalitet og å gi politiet de nødvendige verktøyene.

Høyre har også begynt å vise usikkerhet. Flere fylkespartier har sagt nei, mens andre fylkeslag har valgt å utsette behandlingen. Nå vil Høyre-ledelsen ha en høring om DLD, og det kan føre til at saken ikke behandles under landsmøtet i mai. En slik høringsrunde er Høyre-ungdommen i mot, de vil at partiet skal ta et standpunkt nå.

Per nå står Ap alene om å si ja til DLD.

Relevante artikler

Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.