Stor delegasjon til Brussel

Publisert: 21.01.13

– innholdet kan være utdatert

Selv om sosial dumping kan foregå i en rekke bransjer er det byggsektoren som er mest utsatt. Sosial dumping er økende, men de færreste har fått noen tiltakspakker å hjelpe seg med slik som i Norge.

Mangler kontroll

I noen land finnes det bindende tariffavtaler som skal gjelde for alle, men ofte mangler det oppfølging og kontroll.

Tilsynenes vanskelige kamp

Arbeidstilsynene har et ansvar og har etter hvert utviklet et samarbeid over landegrensene for sammen å bekjempe problemet. Men det er tydelig ikke nok.

Arbeidsinnvandrere utnyttes

Dagens fri flyt-politikk og den åpne europeiske markedsøkonomien har banet veien for sosial dumping og utnytting i EU. Det melder rett og slett misbruk av arbeidsinnvandrere; de utsettes for ulykker, de har lange arbeidsdager og det mangler verneutstyr og fokus på HMS.

En slik situasjon og utvikling med utbytting av arbeidsinnvandrere kan ikke fortsette, mener EFTB (EFBWW – European Federation of Building and Woodworkers).

Stor EL & IT-delegasjon

Mange tillitsvalgte fra EL & IT Forbundet er på plass i Brussel onsdag når det skal demonstrasjones mot økende problemer med sosial dumping i byggebransjen. Forbundet har registrert 30 deltakere, men det kan være flere som ikke har meldt sin deltakelse sentralt.

Det reiser også representanter fra Fellesforbundet og Norsk Arbeidsmandsforbund for å delta.

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.