– Stopp maktelitens splitt- og hersktaktikk

Publisert: 05.10.11

– innholdet kan være utdatert

I en tale ved UNI Europa-konferansen i Toulouse sa Roethig at dagens krise akselererer endringer i beslutningsprosesser fra det nasjonale til det europeiske nivået i politikk og næringsliv. Derfor er det viktig at fagforeningene gjenkjenner strukturer og prosesser, reagerer på maktskifter og forsøker å fjerne skottene som etableres. Dette er viktig for å hindre at den herskende elite skal drive splitt-og hersktaktikk, påpekte Roethig.

Med UNI Europas 330 tilknyttede fagforeninger som representerer syv millioner arbeidere, er dette en maktfaktor som må brukes for å skape et rettferdig og sosialt Europa. Roethig oppfordrer alle medlemmer til å delta i kampen for et Europa som arbeiderne fortjener.

Fagbevegelsen har et ansvar overfor vanlige arbeidsfolk som er ofte for krisen som de er en uskyldig part i.

– Lønna har stagnert mens regjeringer har tillatt spekulanter til å flå vanlige borgere; arbeidere, sparere og skattebetalere, sa Roethig til konferansedelegatene.

– Det vi har sett de siste tiårene er en brent jords politikk for deregulering og nøysomhet.

Generalsekretæren mener krisen skyldes grådighet ved å maksimere profitten og ha bonusbonanza for administrerende direktører.

– Hvem ønsker å leve i et slikt markedssystem der de rike og skruppelløse utnytte alle andre?

Roethig sa at UNI Europa har en massiv og ambisiøs oppgave foran seg i løpet av de neste fire årene – å skape et rettferdig samfunn.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet er tilstede med egen stand på Eliaden på Lillestrøm 28-30 mai.
Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.