Sterk lønnsvekst for ledere

Publisert: 23.07.12

– innholdet kan være utdatert

Konsernlederne i de åtte statseide selskapene på børsen har økt betydelig tross næringsminister Trond Giskes formanende ord om å vise moderasjon.

I Hydro har toppledernes økt med 32 prosent siste år. For Statoil er økningen på 21 prosent, mens den for SAS er 16 og Yara er 14 prosent. Yara er det selskapet som har utbetalt mest, 166 millioner kroner på tre år til konsernledelsen, via aksjebonuser.

Gjennomsnittslønningen i Norge økte med fire prosent det siste året, skriver Dagens Næringsliv etter å ha undersøkt lederlønnsutviklingen.

Næringsminister Trond Giske har ikke ønsket å kommentere avisens undersøkelse, men ifølge DN har Giske kalt inn styrelederne til møte etter ferien.

DN har også undersøkt avkastningen de ulike selskapene gir staten. Oversikten viser at halvparten av de åtte delvis statseide selskapene på børsene i Oslo/Stockhholm har gitt dårlig avkastning siden 2009. Dårligst er SAS. Hydro har gitt en avkastning på syv prosent, mens Statoil har en avkastning på 51 prosent.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.