Statnett: Norsk avtaleverk skal følges

Publisert: 05.09.11

– innholdet kan være utdatert

Tillitsvalgte i EL & IT Forbundet reagerte da det for en tid tilbake ble kjent gjennom et oppslag i Teknisk Ukeblad at kroatiske Dalekovod ikke betalte arbeiderne lønn når været stoppet anleggsdriften.

Dialog med ledelsen

Hovedtillitsvalgt for EL & IT i Statnett, Steinar Jørandstad, kontaktet Statnetts ledelse og flere personer i konsernledelsen da saken ble kjent. Statnett tok deretter kontakt med kroatene for å presisere de norske reglene.

Forståelse

– Vi reagerte momentant. Dette er ting som ikke skal skje og er noe Statnett ikke skal være bekjent av. Etter kontakten med ledelsen føler jeg meg trygg på at den – i likhet med oss – er opptatt av at det er norsk lønns- og arbeidsbetingelser som gjelder, sier hovedtillitsvalgt Steinar Jørandstad.

Skal følge opp

Han er fornøyd med hvordan det kroatiske selskapet Dalekovod arbeider, deres tekniske utstyr og hvorden de stort sett følger opp faglige rettigheter. Jørandstad tror det blir ryddet opp i denne saken, men kommer likevel til å følge med ettersom anleggsarbeidet skrider fram.

Les hele saken i Nettverk1.no

Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
The Electricians’ and IT Workers’ Union has submitted demands on several fronts.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.