Statnett kabler videre

Publisert: 24.06.10

– innholdet kan være utdatert

De tre partnerne får en eierandel hver på 16,6 prosent og Statnett skal betale en kompensasjon til disse for planleggingen av overføringskabelen.

NorGer

Kabelen er en 600 km lang likestrømskabel på bunnen av Nordsjøen og kabelen har en kapasitet på 1 400 MW.

Fortsetter med NorLink

Statnett trekker ikke egen søknad for NorLink pga det nye prosjektet. NorLink er en tilsvarende kabelforbindelse mellom Tyskland og Flekkefjord med luftstrekk videre til likeretterstasjon i Sirdal.

24 milliarder kroner

Hvis både NorGer og Statnetts NorLink blir realisert, er det snakk om en overføringskapasitet på 2800 MW. Samlet byggesum er anslått til 24 milliarder, derav halvparten i Norge.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.