Statkraft fikk nei til BKK-salg

Publisert: 27.04.10

– innholdet kan være utdatert

Tidlig i april bekreftet konserndirektør i Statkraft og nestleder i BKKs styre, Stein Dale, at Statkraft ønsket å selge aksjeposten på 49,9 prosent i BKK. Aksjene er verdt nærmere ti milliarder kroner. Et salg av aksjeposten ville åpnet for private og utenlandske eiere i BKK, noe EL & ITs hovedtillitsvalgt i BKK, Svein Davidsen er strengt i mot.

– Vi ønsker statlig eierskap, slår han fast.

Trenger penger

Statkraft var lenge interesserte i å overta hele BKK. Det gikk ikke, siden Bergen Kommune og de øvrige eierkommunene av BKK ikke vil selge. Nå sier Statkraft at de trenger pengene til utbygging av andre prosjekter, samt at de er lei alle konfliktene rundt BKK. Sent i forrige uke fikk Svein Davidsen, og de andre ansatte i BKK gladmeldingen om at næringsminister Trond Giske ikke gir Statkraft lov til å selge aksjene i BKK nå. I følge Bergens Tidene må en slik sak, om det skulle bli aktuelt igjen i fremtiden, først komme på næringsminsterens bord. Svein Davidsen er svært glad for utfallet av saken.

– Dette er viktig for at vi nå skal få sjansen til å utvikle selskapet videre. Vi håper også at dette vil føre til en holdningsendring i Statkraft, og ser frem til at den nye konsernsjefen tiltrer 1. mai, sier Davidsen.

Les hele saken på Nettveks hjemmeside.

Relevante artikler

Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.