Spennende LO-valg

Publisert: 02.05.13

– innholdet kan være utdatert

Forbundsleder i EL & IT Forbundet, Hans O. Felix, er leder valgkomiteen. Han og resten av komiteen har nok av kandidater å velge mellom.

Mange går av

Det er mange i dagens LO-ledelse som ikke ønsker eller kan ta gjenvalg. Roar Flåthen er over aldersgrensa for tillitsvalgte i LO og må gå av. Ellen Stensrud har sagt at hun ikke ønsker gjenvalg. Trine Lise Sundnes har blitt valgt til leder i Handel og Kontor. Kristian Tangen har sagt han vil tilbake til Trondheim for blant annet å prioritere familien.

To lederkandidater

Gerd Kristiansen og Tor-Arne Solbakken har i dag hver sin nestledertittel i LO. De er begge klare for å kjempe om toppvervet for neste periode.

Mange har også meldt seg på i kampen om de øvrige vervene. Men, det blir ikke klart før etter behandlingene av vedtektene om hvor mange som skal velges.

I forslaget til nye vedtekter skal det velges leder, nestleder, førstesekretær og det antall sekretærer som kongressen bestemmer.

Terje er kandidat

Blant dem som ønsker å gå inn i ledelsen er hovedkasserer i EL & IT Forbundet, Terje O. Olsson.

I tillegg har Peggy Hessen Følsvik fra Handel og Kontor, Frode Alfheim fra Industri Energi og Fellesforbundets Hans Christian Gabrielsen blitt lansert.

Musikernes Fellesorganisasjon (MFO) har sagt at det bør velges noen med høyere utdanning inn i LO-ledelsen. De lanserer samtidig både leder Renee Rasmussen og nestleder Hans Ole Rian som kandidater.

Puslespill

Valgkomiteen har mange hensyn å ta når kabalen skal legges. Alle deler av LO-familien skal være representert. Det skal være kjønnsbalanse og balanse mellom store og små forbund.

I tillegg kommer spørsmålet om den av lederkandidatene som taper ledervalget i det hele tatt ønsker å være i LO-ledelsen.

Relevante artikler

På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.
EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.