Spania stopper rumenere

Publisert: 18.08.11

– innholdet kan være utdatert

Det er konsekvensene av finanskrisen som er hovedårsak til at Spania nå ser seg nødt til å sette en stopper for alle rumenske statsborgere som ønsker å arbeide i landet. Restriksjonene gjelder for alle sektorer og regioner og vil gjelde frem til og med 31. desember 2012.

Spania har i perioden 2008 til 2010 hatt et fall i BNP på 3.9 prosent og har i en lengre periode vært på topp i den europeiske arbeidsledighetsstatistikken med over 20 prosent.

EU-kommisjonen la vekt på i sin vurdering at arbeidsledigheten blant rumenske arbeidstakere i Spania lå på ca 30 prosent, eller over 191 000 arbeidsledige. Samtidig fortsetter antallet rumenere som kommer til Spania å stige. Fra 2006 til 2010 steg antallet rumenere i Spania fra 388 000 til 823 000.

Les mer her.

Relevante artikler

Forhandlingene på Stortinget har forbedra det opprinnelige forslaget fra regjeringa, men ved å heve aldersgrensene fratas nå flere muligheten til en verdig avgang fra arbeidslivet.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.