Sosial dumping ved offentlig bygg

Publisert: 15.06.15
(Endret: 07.03.22)

– innholdet kan være utdatert

Fagforeningen har avdekket at bulgarske elektromontører har fått beholde 12 000 kroner per måned, mens den offisielle lønna er 51 000 kroner. Mellomlegget går til det bulgarske fimaets konto de ansatte ikke har tilgang til. Kontrakten opererer dermed med doble avtaler.

Dette skjer ved det nye prestisjeprosjektet til Helse Bergen, en splitter ny barne- og ungdomsklinikk på Haukeland, som bygges i statlig regi.

Atle Rasmussen, organisasjonssekretær i Elektroarbeidernes Fagforening er kraftig provosert over at Helse Vest inngikk avtale med det bulgarske firmaet Enemona i 2011, uten å sjekke lønns- og arbeidsforholdene.

– Det provoserer meg at de ikke har sjekket lønns- og arbeidsforhold bedre og at Helse Vest ikke garanterer for lønnen i ettertid, sier organisasjonssekretær Rasmussen til Frifagbevegelse.

 

Relevante artikler

EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.
Livesending fra dagskonferanse med temaet «Pensjonsordningene – fra Folketrygden til tjenestepensjoner og AFP».
EL og IT Forbundet ønsker et totalforbud mot bemanningsbransjen, men forslagene som regjeringen har sendt på høring er allikevel et stort og positivt skritt i riktig retning.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.