Sosial dumping ved coop-bygg

Publisert: 18.04.13
(Endret: 07.03.22)

– innholdet kan være utdatert

Arbeiderne er fra Polen, Spania og Peru. De har selv filmet arbeidsforholdene ved Coops nye storlager. Bygget rett utenfor Gardermoen er gigantisk. Det koster 1,5 milliarder kroner å bygge.

Rundt 500 arbeidere er i sving på byggeplassen og bare et fåtall er norske. De fleste har kommet fra Spania, Bulgaria, Senegal, Peru og Equador.

Legger seg flate

Etter avsløringene legger Coop-ledelsen seg flate.

– For oss er dette totalt uakseptabelt. Vi har nulltoleranse overfor tendenser eller noe som ligner på sosial dumping, så vi tar fatt på dette med en gang og tar det med største alvor, sier Bjørn V. Kløvstad, informasjonsdirektør ved Coop Norge til TV 2.

Les mer og se videoer på TV2.no.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.
Livesending fra dagskonferanse med temaet «Pensjonsordningene – fra Folketrygden til tjenestepensjoner og AFP».
EL og IT Forbundet ønsker et totalforbud mot bemanningsbransjen, men forslagene som regjeringen har sendt på høring er allikevel et stort og positivt skritt i riktig retning.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.