Solidaransvar lite brukt

Publisert: 15.05.14

– innholdet kan være utdatert

Fafo tar for seg bruken av solidaransvar i rapporten “Solidaransvar for lønn”. For lite kunnskap om ordningen kan være én forklaring på den lave bruken, mener Fafo-forskerne Kristin Alsos og Line Eldring som har skrevet rapporten.

Enkel sikring

Formålet med solidaransvar var å lage en enkel sikring for at arbeidstakerne skal få den lønnsutbetalingen de har krav på, i tillegg til å motivere oppdragsgivere til å velge seriøse underleverandører og holde orden i kontraktkjedene.

Både arbeidstakere og arbeidsgivere som er berørt av ordningen, er positive. I rapporten kommer det for eksempel fram at deler av arbeidsgiversiden i byggebransjen mener at solidaransvar har en preventiv effekt. Det vil si at ordningen gjør det vanskeligere for useriøse aktører å få oppdrag.

Les mer på arbeidslivet.no.

Last ned hele Fafo-rapporten «Solidaransvar for lønn».

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.