Solid jobbvekst

Publisert: 07.08.12

– innholdet kan være utdatert

Tallene viser at det har vært solid økning i antallet sysselsatte fra første halvår i fjor til første halvår i år (63 000), og at også andelen av befolkningen som er sysselsatt har begynt å krype oppover. 69 ½ prosent av befolkningen i alderen 15-74 år var sysselsatt i første halvår. Det er ½ prosentenhet høyere enn i første halvår i fjor, men fortsatt 2 ½ prosentpoeng lavere enn i toppåret 2008.

Sysselsettingsandelen har økt mest blant ungdom (+2 prosentenheter) og mannlige seniorer (+2 ¼ prosentenheter). Det har også vært en betydelig økning i antallet sysselsatte menn i alderen 25-55 år, men målt som andel av befolkningen har sysselsettingen holdt seg om lag uendret. Det er særlig i denne gruppen det er mye innvandring.

At sysselsettingsandelen nå øker er positivt for at jobbveksten også skal kunne komme svakere grupper i arbeidsmarkedet til gode, dvs at problemer med fortrening fra innvandring blir mindre enn det ellers ville vært.

Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
The Electricians’ and IT Workers’ Union has submitted demands on several fronts.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.