Smarte strømmålere i 2016

Publisert: 13.01.11

– innholdet kan være utdatert

Dermed kan nordmenn senest i 2016 spare penger på å bruke strøm når den er billigst.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen vil be Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) legge frem forslag om å framskynde innføring av automatisk strømmåling (AMS).

– Målet er å stimulere til energisparing og øke bevisstheten rundt strømforbruket, heter det i en pressemelding fra Olje- og Energidepartementet.

Midt-Norge først ut

Olje- og energiministeren vil nå be NVE legge fram et forslag til forskrift om tidligere utrulling av automatisk strømmåling i Midt-Norge.

Dessuten fremskyndes den endelige fristen for utrulling i hele landet fra 2018 til innen utgangen av 2016. Dette vil inngå i NVEs forskrift om AMS som skal ut på høring i februar.

– Jeg har stor tro på at toveiskommunikasjon mellom nettselskap og forbrukere vil øke bevisstheten rundt energiforbruk og samtidig stimulere til mer energisparing, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.