Slukk lyset 26. mars

Publisert: 22.03.11

– innholdet kan være utdatert

Det er nå 3. året kampanjen blir gjennomført i Norge, og LO har bidratt til at den har vært en stor suksess. LO oppfordrer alle LOs medlemmer til å vise sin støtte til klimakampanjen ved å:
1. melde seg på via www.earthhour.no
2. slukke lyset lørdag 26. mars kl 2030-2130

 

 Earth Hour – kort historie

• 2010: Internasjonalt deltok rekordmange land og byer; henholdsvis 128 og 4616. Kjente ikonbygg over hele verden slukket lyset for klimaet. Blant dem som gikk i svart var Operaen i Sydney, Kristus-statuen i Rio, Sfinksen og pyramidene i Giza, Big Ben i London, Eiffeltårnet i Paris, Brandenburger Tor i Berlin, Table Mountain i Cape Town, Burj al Arab i Dubai, Empire State Building i New York og Golden Gate Bridge i San Francisco. Også i Norge var deltakerlisten betydelig lengre enn året før: I 2010 deltok 162 kommuner, mot 107 i 2009.

• 2009: Earth Hour ble verdens suverent største klimakampanje. Bortimot en milliard mennesker var med. På deltakerlisten: 88 land og 4000 byer. Her i landet ble Earth Hour arrangert for første gang i 2009. Rundt to millioner nordmenn deltok! Over hele verden slukket kjente ikonbygg lyset, blant dem for eksempel pyramidene i Giza, Frelserstatuen i Rio og Fugleredet i Beijing. LO deltok både i prosjektgruppa som planla Earth Hour i Norge og gjennom oppfordring av egne medlemmer til å delta.

• 2008: Earth Hour ble en global bevegelse. 50 millioner mennesker i 35 land deltok.

• 2007: Earth Hour ble født i Sydney, Australia. To millioner deltakere

Se LOs annonse “Arbeidere i alle land slå av lyset” her.

Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
The Electricians’ and IT Workers’ Union has submitted demands on several fronts.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.