Slaveforhold hos iPad-produsent

Publisert: 18.10.10

– innholdet kan være utdatert

Dette kommer fram av en ny undersøkelse som ble lagt frem denne uken. Undersøkelsen er utarbeidet i det skjulte av organisasjonen Students & Scholars against corporate misbehavior (SACOM). Rapporten “Workers as Machines: Millitary Management in Foxconn” (PDF) går nærmere inn på forholdene ved fabrikkene.

Knusende rapport om elektronikkprodusent
Selvmordsbølgen ved den elektronikkprodusenten Foxconns fabrikker har skapt overskrifter verden over. Foxconn produserer datamaskiner og forbrukerelektronikk for globale selskaper som blant annet Apple, Nokia, HP, Dell, Sony Ericsson og Motorola.

Hittil i år har 17 ansatte begått selvdrap ved Foxconn sine fabrikker i Kina. Flere uavhengige undersøkelser har avdekket kummerlige forhold, tvunget overtid og lange arbeidsdager.

Det konkluderes med at det er nær sammenheng mellom lave lønninger, overtidsbruk, tøffe arbeidskår og og arbeidernes lidelser.

Funnene kommer etter fire måneders skjult etterforskning, der SACOM har intervjuet over hundre ansatte.

De som ikke jobber raskt nok blir skreket til, ifølge rapporten. Rengjøring av fabrikklokalene og toaletter blir også nevnt som straffereaksjoner. Brudd på retningslinjene medfører at melding om hendelsen blir hengt opp på offentlige informasjonstavler til skrekk og advarsel.

Det er digi.no som omtaler rapporten i en større reportasje fredag. Les artikkelen på digi.no.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.