Skjuler amerikansk fagforeningsknusing

Publisert: 07.07.11

– innholdet kan være utdatert

Rapporten nevner Deutsche Telekoms engasjement i ILO, OECD og FN, men skriver ingenting om egne holdninger til organisering. Selskapet nekter blant annet ansatte i USA å melde seg inn i fagbevegelsen.

– Tyskland har vært en sterk stemme for bruk av ILO-standarder på G20 og andre steder. Selskapet, hvor den tyske stat er hovedeier, bryter aktivt og bevisst ned disse rettighetene i sine oversjøiske selskaper, sier IFS generalsekretær Sharan Burrow.

Engasjerer advokater

Ledelsen i T-Mobile, støttet av det tyske morselskapet, har engasjert advokater som er spesialisert i fagforeningsknusing for å blokkere ansattes forsøk på å få besøk av representanter fra Communication Workers of America. Nettstedet til en av bedriftene annonserer åpenlyst om at å “unngå fagforeninger” er én av deres spesialiteter. T-Mobile nevnes som en “klient det representerer på en jevnlig basis.”

Selskapet bruker rettslig taktikk for å forsinke og hindre gjennomføring av valg ved US National Labour Relations Board, snarere enn bare å godta arbeidstakerens ønske om fagforeningsrepresentasjon som er tillatt etter amerikansk lov. Grupper av arbeidere, senest i Connecticut og New York, har også deltatt på ”obligatoriske” møter for å overbevises om å endre sin beslutning om å bli medlem i fagbevegelsen. CWAs diskusjoner med T-Mobile-ledelsen for å lette antifagforeningskampanjen har til nå ikke lyktes, og heller ikke har diskusjoner med det tyske morselskapet.

Skremselskampanje

– Jeg var med T-Mobiles amerkanske arbeidstakere på Long Island da de skrev under på medlemskapet i fagbevegelsen, sier UNIs generalsekretær Philip Jennings.
– I Tyskland ville de blittautomatisk medlemmer av fagforeninga, men T-Mobiles USA-ledels har lansert en brutal skremselskampanje for å holde fagforeningen ute fra arbeidsplassen og å skremme arbeiderne fra å kjempe for sine rettigheter, påpeker Jennings.

Fagforeningsrepresentasjon i USA blir bare etablert når et flertall av arbeidere på en arbeidsplass sier at det ønsker det. Bedrifter kan deretter frivillig godkjenne fagforeningen, eller insistere på en hemmelig avstemning overvåket av National Labor Relations Board. NLRB har nylig annonsert planer om å strømlinjeforme prosedyrer for å unngå at slike taktikker blir brukt av T-Mobile.

Trenerer

– T-Mobile bruker alle lovlige midler for å trenere en anerkjennelse av fagforeningen. Det vil gi sine eksperter tid til å skremme arbeiderne ut av fagforeningen. Deutsche Telekom er anstendige når det gjelder faglige rettigheter i Tyskland, men det har valgt å støtte direkte brudd på internasjonal organisasjonsfrihet ved det amerikanske datterselskapet. Vi forventer bedre fra en så betydelig global aktør, sa Burrow.

Relevante artikler

Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.