Skjebnetid for elektrikerfaget i Hammerfest

- innholdet kan være utdatert

Fullstendig feilslått tankegang og nedlegging av linja blir en katastrofe for byen og næringslivet, sier daglig leder Even Sageng i installasjonsfirmaet Gagama til Finnmark Dagblad. Sageng trodde først det var en misforståelse da han hørte om forslaget første gang.


Årlig rekrutteres det 13-15 elever som lærlinger i elektrikerfaget i Hammerfest. Nesten alle lærlingene sikres jobb etter fagbrevet og bransjen får dekket det store behovet for fagutdannede.


Fylkeskommunens kompetanseutvalg har likevel vedtatt et forslag om at fylkestinget skal  legge ned av vg2 Elenergi, og erstatte det med automatiseringsfaget.


Sageng er ikke uenig at det opprettes en linje for automatikerfaget, men ikke at det skal skje på bekostning av elektrikfager.


Det er et umettelig behov for elektrikere i Hammerfest, og det skal ikke være vanskelig å forklare hvorfor. Behovet framover er skrikende, med Statoil og oljeindustri i vekst i Hammerfest, sier han til Hammerfest Dagblad.


Ifølge Hammerfest Dagblad mener rektor på Hammerfest videregeånde skole, Marianne Sivertsen Næss, at sterke reaksjoner og protester gjør at kompetanseutvalget kommer på andre tanker.


Saken behandles av kompetanseutvalget 4. desember.