Skal besøke 6 000 bedrifter

Publisert: 19.06.15
(Endret: 07.03.22)

– innholdet kan være utdatert

– Hvert år ser vi hvor stort behov for informasjon er. Mange unge har mye de lurer på når vi kommer innom, og både ansatte og arbeidsgivere er ofte veldig interesserte og takknemlige. Sommerpatruljen handler først og fremst om å spre kunnskap om rettigheter og plikter i norsk arbeidsliv, sier ungdomsrådgiver i LO, Kent Rune Pedersen.

Starter mandag 22. juni

Mandag 22. juni går startskuddet for sommerens kampanje. Jubileet vil bli behørig markert når tusenvis av unge arbeidstakere skal besøkes.

Landsdekkende

LO sommerpatrulje er en landsdekkende kampanje. Fra mandag vil unge tillitsvalgte over hele landet sjekke hvordan unge har det på jobben, og informere om arbeidslivets spilleregler. Kampanjens hovedmålgruppe er ungdom, og LO regner i år med å besøke over 6000 bedrifter som har sommervikarer, unge ansatte og lærlinger.

Ikke alle følger reglene

Pedersen mener at det dessverre ikke er en selvfølge at alle arbeidsgivere, uansett bransje, kjenner til og overholder arbeidslivets spilleregler.

– Det er litt som at vi forventer at du kan trafikkreglene dersom du skal kjøre på norske veier. Dersom du skal drive business i Norge må du også overholde reglene og avtalene på dette området. Det er stort sett gode forhold på norske arbeidsplasser, men det kommer ikke av seg selv. Vi må alle gjør vårt for å overholde norsk lov og avtaleverk, sier Pedersen.

Pedersen legger til at det faktisk finnes arbeidsgivere som spekulerer i å utnytte ansatte, og ofte er det ungdom dette går ut over.

– Hovedbildet er imidlertid et arbeidsliv der både de ansatte og arbeidsgiverne ønsker å opptre ryddig og i tråd med lover og avtaleverk. Mange brudd og uregelmessigheter skyldes i mange tilfeller manglende informasjon mer enn onde hensikter, sier Pedersen.

Sommerpatruljens informasjonstelefon er åpen

I tillegg til patruljene ute i fylkene, har LO også åpnet sin årlige sommerpatruljetelefon. Telefonen er åpen til og med 15. august. Unge i arbeidslivet og i sommerjobb kan ringe inn for å få svar på spørsmål om rettigheter i arbeidslivet, og det er mulig å gi tips om arbeidsplasser sommerpatruljen bør besøke.

Sommerpatruljen kan nås på tlf 810 01 999 og denne er betjent mellom klokka 09:00 og 16:00 på hverdager i hele sommer.

Det er også mulig å kontakte patruljen per e-post til sommerpatruljen@lo.no.

Henvendelser til sommerpatruljetelefonen er uforpliktende og behandles anonymt #sommerpatruljen.

Kontakt:

Sommerpatruljetelefonen bemannes av Mats Kvaløy-Bjørbekk og Lars Fjærli Hjetland, telefon 810 01 999.

LOs informasjonsavdeling v/Trond Gram, telefon 996 18 169.

Ansvarlig for LOs sommerpatrulje: LOs ungdomsrådgiver Kent Rune Pedersen, telefon 980 72 104.

 

Relevante artikler

EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.
Livesending fra dagskonferanse med temaet «Pensjonsordningene – fra Folketrygden til tjenestepensjoner og AFP».
EL og IT Forbundet ønsker et totalforbud mot bemanningsbransjen, men forslagene som regjeringen har sendt på høring er allikevel et stort og positivt skritt i riktig retning.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.