Seniorene vil jobbe

Publisert: 20.10.11

– innholdet kan være utdatert

Andelen som ønsker å jobbe etter man får rett til pensjon har steget jevnt og trutt de siste årene, fra 34 prosent i 2004 til 54 prosent  i dag. Hele 66 prosent av arbeidstakere over 60 år ønsker å fortsette i jobb etter at man får rett til pensjon. Det viser Norsk seniorpolitisk barometer for 2011.

– Tallene viser at det er et betydelig potensial for norsk arbeidsliv til å få seniorer til å stå i arbeid etter at de får rett til pensjon. Klarer virksomhetene dette, vil de få tilgang til arbeidskraft med rikholdig kompetanse og erfaring. I et arbeidsliv med tøff konkurranse om ressursene er dette viktig. Likevel kan tallene bli enda bedre, sier direktør i Senter for seniorpolitikk, Kari Østerud.

Flertallet av bedriftene har ingen strategi

Funn fra Norsk seniorpolitisk barometer viser at halvparten av alle virksomheter fortsatt ikke har en strategi for hvordan den skal beholde og videreutvikle seniorer.

– Andelen ledere som svarer dette har vært tilnærmet uendret siden 2007, sier Østerud. Forskning og undersøkelser viser at en strategi i forhold til å beholde seniorer på arbeidsplassen ikke bare handler om seniorenes ønske om flere fridager og mer fleksibel arbeidstid. I all hovedsak handler det om å bli sett på arbeidsplassen, få mulighet til å lære mer og ikke minst ha spennende utfordringer i arbeidslivet. Dette er viktig å ta tak i for å få de ansatte til å stå lengst mulig i arbeidslivet, forteller Østerud.

Les mer på seniorpolitikk.no

Relevante artikler

EL og IT Forbundet er tilstede med egen stand på Eliaden på Lillestrøm 28-30 mai.
Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.