Seminar om barnearbeid

Publisert: 31.05.10

– innholdet kan være utdatert

Den internasjonale fagbevegelsen har i lang tid jobbet og kjempet mot barnearbeid. I dag er det fortsatt over 215 millioner barn som arbeider.

På seminaret den 11. juni klokka 08.30 – 12.00, blir du oppdatert om dagens situasjon og trender.  Blant annet blir en ny ILO-rapport om barnearbeid 2010 presentert.

Program og påmelding til seminaret.

Litt om ILO-rapporten

En ny global ILO-rapport om barnearbeid ”Accelerating Action Against Child Labour” ble lansert denne helgen (8.mai). I rapporten advarer ILO mot at arbeidet for å eliminere de verste formene for barnearbeid går for sakte.

I rapporten fastslås det at reduksjonen av barnearbeid går for sakte. Fra 2004 til 2008 har antall barnearbeidere i verden bare gått ned med 3 prosent, fra 222 til 215 millioner. Hvis dagens trender fortsetter vil man ikke klare å nå målet om eliminering av de verste formene for barnearbeid innen 2016.

Vet du at:

  • 12 juni er FNs internasjonale dag mot barnearbeid
  • Over 200 millioner barn i verden jobber
  • De fleste barna jobber med jordbruk, fiske, som hushjelper eller i byggebransjen
  • De fleste barna blir tvunget ut i arbeid på grunn av fattigdom
  • Barn har rett til å bli beskyttet mot økonomisk utnytting i arbeid, og mot å utføre arbeid som kan svekke utdannings- eller utviklingsmulighetene
  • Framfylkingen og LO jobber mot barnearbeid, og har blant annet overtalt regjeringen til å kreve garantier mot barne- arbeid i sin nye handelsavtale med Kina.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.