Seier for tyrkiske tekstilarbeidere

Publisert: 09.11.12

– innholdet kan være utdatert

Etter 4 måneder med intensiv kamp og aksjoner for TEXIM-arbeidere, har det tyrkiske tekstilforbundets TEKSIF fått gjennomslag for grunnleggende rettigheter og krav.

TEXIM produserer blant annet klær for Hugo Boss og Pierre Cardin og 2. november aksepterte selskapet de viktigste kravene som var fremmet av fagforbundet. Forhandlingene ble støttet av IndustriALL Global Union.

 • Alle oppsagte arbeidere fikk tilbud om å komme tilbake på jobb, inkl. med økt lønn

 • Full lønn for 4 måneder med kamp og uenighet

 • Ei juridisk sluttpakke tilsvarende 10 måneder lønn for arbeidere som velger ikke å gå tilbake til arbeid på fabrikken.

TEXIM-ledelsen har offentlig sagt at den ikke lenger skal motarbeide fagbevegelsen, noe som har økt oppslutningen for forbundet hos TEXIM-arbeiderne.

Relevante artikler

Vi har satt oss som mål å organisere mange flere innenfor IT-bransjen. Derfor søker vi nå etter en engasjert og dedikert person til stillingen som rådgiver IT.
Telenor velger å kvitte seg med over 100 ansatte, inkludert hele kundesentret på Rørvik nord i Trøndelag. EL og IT Forbundet reagerer på begrunnelsen som selskapet gir for oppsigelsene.
Kontoret er stengt fra 22. mars til 2. april.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.