Sammenstøt ved Apple-fabrikk

Publisert: 28.09.12

– innholdet kan være utdatert

Det har kommet meldinger om de 79 000 ansatte ved Foxconn ikke er så fornøyd med nyheten iPhone 5 fordi etterspørselen gjør at Apple krever strenge tidsfrister.

Økt press

Det øker presset på arbeiderne. Angivelig skal vaktmannskapet ha brukt makt på arbeiderne og det var det som satte sinnene i kok blant arbeiderne 23. september. Volden økte og selskapets vaktmannskap krevde hjelp av regjeringsstyrker for å hindre større opptøyer.

Ingen forbedringer

Tidligere i år ble det krevd forbedringer av Foxconn-ansattes arbeidsforhold. Vitner forteller at det ikke har skjedd noen forbedringer. Tvert om må arbeiderne arbeide enda mer overtid, noen ganger to eller tre ganger mer enn det de kinesiske reglene tillater. Arbeiderne får lav lønn og de får heller ikke godtgjørelse for overtid.

Fagbevegelsen bekymret

IndustriALL Global Union, indonesisk LO og internasjonale fagbevegelse (ITUC) og er meget bekymret for situasjonen for arbeiderne ved Foxconn.

Rapport fra SACOM.

Relevante artikler

Forhandlingene på Stortinget har forbedra det opprinnelige forslaget fra regjeringa, men ved å heve aldersgrensene fratas nå flere muligheten til en verdig avgang fra arbeidslivet.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.