Samles for å synge barnesang

- innholdet kan være utdatert

Hovedstedet er Youngstorget, men også andre steder rundt om i landet, blant annet i Hamar, Tromsø, Elverum, Kristiansand og Tvedestrand, skal det samles mennesker for å synge. Det har Facebook og Twitter sørget for.
Barnesang ble tråkket på
Det var sist fredag at den massedrapstiltalte Anders Behring Breiving nevnte Lillebjørn Nilsens store 70-tallsslager «Barn av regnbuen» som et eksempel på hvordan norske skolebarn blir hjernevasket av «kulturmarxister». Nilsen ble selv omtalt som en selverklært marxist som «filtrerer kultursektoren».
Lill Hjønnevåg var en av dem som reagerte sterkt på at Behring Breivik trakk fram en sang som hun bare hadde gode minner om fra sin egen oppvekst. Samme dag opprettet hun en Facebook-gruppe som skulle mobilisere til et sangkor utenfor Oslo tinghus. Det tok raskt av og innen kort tid hadde hun samlet flere hundre Facebook-venner og andre som ville være med på arrangementet.
– Jeg tenkte, søren også, nå tråkka han på sangen min, sier Lill og får støtte av Christine, som tenkte akkurat det samme.
– Som alle som var barn på 70-tallet er dette en av de aller kjæreste barnesangene, forklarer Christine Bahr.
– De overlevende på Utøya sang den for hverandre etter tragedien 22. juli og den har i alle år levd godt på venstresida og i fagbevegelsen.
Ble kontaktet
Forbundssekretær i EL & IT Forbundet, Christine Bahr, fulgte også rettsforhandlingene på fredag. Hun ble kontaktet sent fredag kveld av Hjønnevåg med spørsmål om hun ville være med og planlegge arrangementet, som ganske raskt vokste seg bort fra en liten markering utenfor Oslo tinghus, til store Youngstorget og videre rundt om i landet.
Minst 5 000
Bar og Hjønnevåg vet ikke hvor mange som samles på Youngstorget torsdag, men det kan fort bli mellom 5 000 – 10 000 mennesker. Det er gitt tillatelse til å legge ned roser utenfor Oslo tinghus og initiativtakerne har kun møtt positive mennesker under planleggingen. Det er et stort håp om at Lillebjørn Nilsen selv kommer for å være forsanger.