Relanserer rasismefrie soner

Publisert: 12.08.10

– innholdet kan være utdatert

– Våre tillitsvalgte bør være pådrivere for at deres arbeidsplass blir en rasismefri sone, er oppfordringen fra LOs nestleder Gerd Kristiansen.

Etter noen år med laber oppmerksomhet relanserer nå LO og Norsk Folkehjelp nå kampanjen «Rasismefrie sone».

Nestlederen i LO mener vi trenger større bevissthet rundt vårt flerkulturelle samfunn.

– Vi må gjøre mer ut av de bedrifter som vil kalle seg rasismefrie soner. Det vil følge et opplæringsopplegg med, og vi oppfordrer til at de ansatte jobber aktivt med saken, sier Gerd Kristiansen. Hun mener det fortsatt fins en god del fremmedfrykt rundt om på norske arbeidsplasser.

Det er Norsk Folkehjelp som nå har satt saken på dagsorden igjen, og 19. august går startskuddet for nylanseringen på Kongsvinger i samarbeid med LO. LO går inn med pengestøtte og vil mobilisere sitt tillitsvalgtapparat.

Enklere konsept

Trygve Augestad i Norsk Folkehjelp sier at det nye opplegget blir enklere å forholde seg til. Konseptet står også godt i forhold til den nye antidiskrimineringsloven, der alle bedrifter over 50 ansatte må rapportere om hvordan tilstanden på området er. Augestad forteller at bedrifter som vil slutte seg til kampanjen får både rettigheter og plikter.

Les mer om dette på frifagbevegelse.no.

Relevante artikler

Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.