Rekordtidlig avklaring i kommuneoppgjøret

Publisert: 27.04.17

– innholdet kan være utdatert

Partene kom i mål på rekordtid i mellomoppgjøret for arbeidstakere i kommunene.

– Resultatet ivaretar kravet vårt om at alle skal ha reallønnsutvikling, sier nestleder Vidar Hennum, som er forbundets representant i forhandlingsdelegasjonen til LO Kommune.

Fagforbundetes leder, Mette Nord, er LO Kommunes forhandlingsleder og LO Kommune består i tillegg av Fellesorganisasjonen (FO), Musikernes fellesorganisasjon (MFO), Skolenes landsforbund (SL) og Fellesforbundet.

Resultatet

Det er enighet om at de sentrale tilleggene som ble avtalt i fjor flyttes en måned fram, og skal gis fra 1. juli 2017.  Det samme gjelder for det som forhandles fram i de lokale forhandlingene. Tilleggene her skal gis fra 1. august 2017.

Sentrale tillegg som ble avtalt i fjor og som gis fra 1. juli 2017
Til ansatte med stilling i HTA kapittel 4 gis sentrale lønnstillegg pr. 1.7.2017 slik:

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.