Rekordmange energimerket

Publisert: 24.05.12

– innholdet kan være utdatert

Sammenlignet med samme uke i fjor, som også var en rekorduke, er dette en økning på nærmere ti prosent.

– At stadig flere energimerker bolig og bygg, er et uttrykk for at energimerkeordningen begynner å bli godt kjent. På denne tiden av året er det mange som kjøper og selger bolig, og det er viktig å sjekke at energimerket er på plass. Energimerket er en god indikator på boligens energistandard, sier Olav Karstad Isachsen i NVE, prosjektleder for Energimerkeordningen.

Energimerkeordningen for bolig og bygg er en pliktig ordning som ble innført i 2010. Det er bolig-/byggeier eller utleier som har ansvaret for å energimerke boligen eller bygget, og energimerket skal være med i markedsføringen ved salg eller utleie. Hensikten med ordningen er å øke bevisstheten om energibruk og valg av energikilde. Så langt har om lag 190.000 benyttet seg av ordningen.

 Tips til utbedringer

– Det er mange gode grunner for å energimerke boligen. Når du energimerker får du blant annet tips til utbedringer som kan forbedre energikarakteren. Og foretar du utbedringer av boligen, sparer du både miljøet og penger samtidig som du øker komforten i boligen. Så la energiattesten være ett ledd i det langsiktige arbeidet med å forbedre boligens kvalitet. Potensialet er stort, lyder oppfordringen fra Isachsen.

Relevante artikler

Forhandlingene på Stortinget har forbedra det opprinnelige forslaget fra regjeringa, men ved å heve aldersgrensene fratas nå flere muligheten til en verdig avgang fra arbeidslivet.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.