Rekordimport av strøm

Publisert: 12.01.10

– innholdet kan være utdatert

I en av vinterens kaldeste uker varmet vi hus og vann på kullkraft, kjernekraft, vindkraft, gasskraft og egenproduserte vannkraft.

Mesteparten av importkraften kom fra Danmark og Nederland, samt netto import fra Russland og Finland. Samtidig var det netto eksport av strøm fra Norge til Sverige, noe som skyldes at svensk kjernekraftverk var ute av drift.

Pga høy kraftproduksjon i Norge har vannstanden i magasinene blitt lavere, men ifølge Statnett er det ingen fare for strømleveringen utover vinteren.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.