Rekordhøy bruk av e-ID

Publisert: 23.08.11

– innholdet kan være utdatert

Aldri før har det vært så mange brukere av elektronisk ID i Norge. Det høye antallet brukere er en reaksjon på økningen i bruk av elektronisk ID på offentlige tjenester på nett. Faktisk har nordmenn brukt elektronisk ID over 15 millioner ganger hittil i år.

Det er mer enn i hele 2010 til sammen.

Felles innlogging for offentlige tjenester

MinID, som ble introdusert i 2006, er en forutsetning for mange offentlige tjenester på nett. Hans Christian Holte i Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) er veldig godt fornøyd med tjenesten.

– MinID gjør det lettere for folk å ha kontakt med det offentlige. Både fordi vi slipper oppmøte eller telefonkø, og fordi vi slipper å forholde oss til mange ulike innloggingsløsninger. Samtidig kan stat og kommunene spare tid og penger på at saksbehandlingen automatiseres. En klassisk vinn-vinn, sier Holte til Computerworld.no.

Offentlige netttjenester som bruker tjenesten har vokst jevnt, og i dag er det rundt 187 statsetater, kommuner og fylkeskommuner som tilbyr innlogging med MinID, og tilbudet utvides stadig.

Blant tjenestene de fleste kjenner igjen er skatteoppgjøret, NAV, søknad om skole-, studie- og barnehageplass, SFO og kulturskole.

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.