Rekordhøy bruk av e-ID

- innholdet kan være utdatert

Aldri før har det vært så mange brukere av elektronisk ID i Norge. Det høye antallet brukere er en reaksjon på økningen i bruk av elektronisk ID på offentlige tjenester på nett. Faktisk har nordmenn brukt elektronisk ID over 15 millioner ganger hittil i år.
Det er mer enn i hele 2010 til sammen.

Felles innlogging for offentlige tjenester


MinID, som ble introdusert i 2006, er en forutsetning for mange offentlige tjenester på nett. Hans Christian Holte i Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) er veldig godt fornøyd med tjenesten.
– MinID gjør det lettere for folk å ha kontakt med det offentlige. Både fordi vi slipper oppmøte eller telefonkø, og fordi vi slipper å forholde oss til mange ulike innloggingsløsninger. Samtidig kan stat og kommunene spare tid og penger på at saksbehandlingen automatiseres. En klassisk vinn-vinn, sier Holte til Computerworld.no.
Offentlige netttjenester som bruker tjenesten har vokst jevnt, og i dag er det rundt 187 statsetater, kommuner og fylkeskommuner som tilbyr innlogging med MinID, og tilbudet utvides stadig.
Blant tjenestene de fleste kjenner igjen er skatteoppgjøret, NAV, søknad om skole-, studie- og barnehageplass, SFO og kulturskole.