Regjeringen stopper sykehusstreiken

Publisert: 23.06.19

– innholdet kan være utdatert

Regjeringen har varslet tvungen lønnsnemnd i sykehusstreiken. EL og IT Forbundet mener at streikuttaket har vært svært ansvarlig.

– Vi er forbanna over at høyreregjeringa stopper sykehusstreiken. Vi har gjort det klinkende klart at vi ville innvilge søknader om permisjon fra streiken, nettopp for å unngå at liv og helse rammes. Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter har ikke sendt dispensasjonssøknad. Det er blodig urettferdig at de med små deltidsstillinger ikke får rett til pensjon fra tjenestepensjonsordningen, sier Reidunn Wahl, forbundssekretær i EL og IT Forbundet.

Forbundene i konflikten ble orientert om beslutningen i møte hos Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) søndag 23. juni.

Tvungen lønnsnemnd er et tvangstiltak som myndighetene kan iverksette for å stoppe en pågående arbeidskonflikt. Tvungen lønnsnemnd må vedtas av Stortinget som egen lov, og betyr at myndighetene griper inn og beslutter at tvisten skal avgjøres ved lønnsnemnd.

De streikende går nå tilbake i jobb.

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.