Regjeringen sikrer Y-veien

Publisert: 01.02.12

– innholdet kan være utdatert

Y-veien inn i høyere utdanning er en viktig mulighet for studenter med fagbrev, og de ferdige kandidatene er svært ettertraktet i næringslivet.

Dette har vært en vellykket ordningen som har fungert i rundt 10 år. Høgskolen i Telemark (HiT) var den første høgskolen som innførte Y-veien, i samarbeid med blant annet NHO og Kunnskapsdepartementet.

Forbundet positivt

– EL & IT Forbundet har vært meget positiv til denne muligheten og vi har arbeidet med ordningen, både for å gjennomføre det og for at den skal fortsette, sier forbundssekretær Ragnar Gregersen.

Kunnskapsdepartementet har sikret ordningen, både med penger og status i form av studiepoeng.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.