Regjeringen har vært lydhør

Publisert: 04.04.11

– innholdet kan være utdatert

– Jeg kjenner meg igjen i mye av det som står her. Regjeringen har vært lydhøre for de innspillene både LO og forbundene har gitt, sier Felix til Nettverk.

Han mener begge eierskapsmeldingene viser at de rødgrønne vil noe annet med sitt eierskap enn høyrepartiene.

– Høyre og Fremskrittspartiet har som hovedmål å selge seg ut. Det så vi ikke minst i hjemfallssaken, der de jobbet for å avvikle hele hjemfallsmodellen. De rødgrønne derimot vil noe med sitt eierskap, og vil også være en aktiv eier, sier Felix.

Stopper smutthull

Han er spesielt fornøyd med at regjeringen er så tydelig på at man nå har sett seg lei på de galopperende lederlønningene i statlig sektor. I 2006 stoppet regjeringen de lukurative opsjonsordningene, blant annet etter press fra EL & IT som hadde dette som en stor sak på sitt landsmøte samme år.

– Men vi ser at det er smutthull som gjør at lederlønningene øker mer enn andre steder, i tillegg til at det har vært mange eksempler på gode pensjonsordninger. Jeg er glad for at regjeringen også ser dette, og vil gjøre noe med det, sier Felix.

Les mer om hva LO mener om eierskapsmeldinga her.

Les hele eierskapsmeldinga på regjeringen.no.

Les hva Nettverk skriver om eierskapsmeldinga her.

 

Relevante artikler

På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.
EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.