Regjeringen dobler støtten til ILO

Publisert: 08.04.13

– innholdet kan være utdatert

Fredag la utviklingsminister Heikki Holmås fram stortingsmeldingen «Dele for å skape». Søndag kveld møtte Holmås ILO-sjef Guy Ryder i forkant av ILOs niende regionale møte som holdes i Oslo fra mandag til torsdag denne uka.

Det var på dette formøtet at Holmås meddelte Ryder det gode budskap om økt støtte fra 90 millioner til 180 millioner kroner.

Hvorfor dobling
  • bidra til en mer rettferdig fordeling i verden
  • bidra til at fattigfolk får ei lønn å leve av

Den rødgrønne regjeringen mener ILO er den eneste organisasjonen internasjonalt som kan jobbe for disse målene. I og med at ILO er et trepartssamarbeid, kan ILO bidra til å utvikle den sosiale dialogen mellom partene i arbeidslivet.

Fagorganisering er en mennenskerett

Utviklingsminister Holmås sier til Frifagbevegelse at det for ham er spesielt viktig å støtte fagforeninger.

– Retten til å organisere seg er en menneskerett, sier han.

Europa bekymrer

– Arbeidsløsheten i Europa er nå katastrofalt høy. Og helt uakseptabel. Dette må vi få en endring på raskt, sier ILO-sjef Guy Ryder.

Han mener ILO kan bidra til at de nasjonale regjeringer endrer sine holdninger. En balanse i de offentlige finanser er selvfølgelig nødvendig, men ikke den eneste medisinen.

– Vi må også skape nye og flere arbeidsplasser slik at det blir vekst og at vi bryter med dagens farlige og negative spiral. Vi må også få gjort noe med den gallopperende ungdomsarbeidsløsheten i land som for eksempel Hellas og Spania, der ledigheten nærmer seg 60 prosent. Og dessuten må vi utvikle den sosiale dialogen mellom myndighetene og partene i arbeidslivet. I Hellas og Spania er det ingen slik dialog nå, påpeker Ryder.

Les hele artikkelen på FriFagbevegelse.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.