– Privatisering er udemokratisk

Publisert: 18.09.12

– innholdet kan være utdatert

Fagforbundets konferanse het «Hvem bestemmer? Har folkevalgte styring med offentlig sektor?»og det var blant annet hentet inn erfaring fra New Zealand. Professor Susan Newberry har forsket på innføring av prinsipper fra det private næringslivet i det offentlige.

Professoren var stor motstander av markedstenking og spesielt forretningsbaserte regnskapssystemer.

– Det er regelrett antidemokratisk. Systemene er altfor innfløkte og gir misvisende – og til tider fordekt informasjon til politikerne, som i tillegg blir fratatt mulighet for innsyn og kontroll, sa Newberry.

Hun presenterte et eksempel om da et statlig selskap, via diverse datterselskap, solgte kraftnettet som store deler av landets befolkning var avhengig av, uten at politikerne visste om det.

Newberry påviste salget og triksingen med millionbeløp i en artikkel som skapte oppstuss. Men da var det for sent. Politikerne kan først kjøpe linjenettet tilbake i 2030.

Les  hele saken på Fagforbundets nettside.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.